مورتون نوروما چیست؟ درمان بیماری مورتون نوروما بدون جراحی

مورتون نوروما، رشد بیش از حد بافت عصبی است که باعث درد در سینه‌ی پا می‌شود. اگر به مورتون نوروما مبتلا هستید، ممکن است احساس کنید یک سنگ‌ریزه در کفش شما وجود دارد. در نهایت ممکن است دچار درد شدید، سوزش پا و بی‌حسی بین انگشتان پا شوید.

فشار اضافی روی پا، پوشیدن کفش‌های تنگ یا ورزش‌های با ضربه زیاد، دلیل اصلی مورتون نوروما است. اقدامات ساده‌ای مانند پوشیدن کفش راحت، متوقف کردن ورزش با ضربه زیاد و استفاده از ارتز‌های طبی ممکن است درد را تسکین دهد. برای درد طولانی مدت نوروما، مراجعه به پزشک پا و یا متخصص درد می‌تواند به روند درمان کمک کند. تزریق کورتیکواستروئید و تکنیک‌های پیشرفته مانند آر اف رادیوفرکوئنسی (عصب کشی) و سرما درمانی ممکن است بدون جراحی درد شما را تسکین و درمان کند.

مورتون نوروما چیست؟ 


مورتون نوروما چیست؟

نوروما رشد بافتی در اطراف اعصاب است که در تعدادی از نقاط بدن رخ می‌دهد. اگرچه خوش خیم (غیر سرطانی) است، اما این رشد می‌تواند عصب را به دام بیندازد و باعث فشار و درد شود. در صورت عدم درمان، ممکن است باعث آسیب دائمی عصب شوند.

مورتون نوروما در سینه‌ی پا، معمولاً در ناحیه بین انگشتان دوم و سوم یا بین انگشتان سوم و چهارم پا رخ می‌دهد. آنها در امتداد اعصابی از پا که باعث ایجاد احساس می‌شوند، رشد می‌کنند.

مشاوره خرید محصولات با کارشناسان بازار پزشکی

فروشگاه بازار پزشکی با بهره گیری از بهترین برندها و دانش فنی خود توانسته تا کنون خوش بدرخشد. فروشگاه بازار پزشکی از هر گونه تلاشی برای بالا بردن کیفیت خرید مشتریان خود دریغ نمیکند و همواره در تلاش است تا اسان ترین فرایند خرید با قیمت های واقعی و بدون واسطه از برندهای معتبر را برای مشتریان خود فراهم آورد. تامین مطمئن، سریع و اقتصادی کالاهای پزشکی و لوازم سلامت کاربران با بالاترین کیفیت از اولویت های سایت بازار پزشکی می باشند.

به منظور رفاه حال شما عزیزان امکان پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در خصوص محصولات، نحوه سفارش، تعیین سایز و موارد دیگر می توانید با تلفن ۰۲۱۹۲۰۰۷۷۲۴ و ۰۹۳۶۱۰۵۳۳۳۳ در ساعات کاری 10 تا 17 در ارتباط باشید.

علت مورتون نوروما چیست؟


این بیماری در پاسخ به فشار مکرر روی پا ایجاد می‌شود. موارد زیر از علل شایع مورتون نوروما هستند:

  • کفشهای باریک و پاشنه بلند – مورتون نوروما بیشتر در خانم‌ها به دلیل استفاده از کفش‌های باریک و پاشنه بلند که استخوان‌های پا را در حالت کشیده قرار می‌دهد، دیده می‌شود.
  • تغییر شکل پا – افرادی که مبتلا به انحراف انگشت شست پا یا بونیون، انگشت چکشی، کف پای صاف یا پای بیش از حد انعطاف پذیر هستند، در معرض خطر افزایش رشد نوروم هستند.
  • ورزشهای خاص – فعالیت با ضربه زیاد (مانند دویدن، ورزش در زمین) پای شما را در معرض ضربه‌های تکراری قرار می‌دهد. ورزش‌هایی که به کفش‌های تنگ (مانند اسکی روی برف) نیاز دارند، پا را تحت فشار قرار می‌دهند.
  • اضافه وزن – اضافه وزن باعث افزایش کشیدگی پا می‌شود.

مورتون نوروما چه حسی دارد؟ 


معمولاً ورم یا علائم بیرونی وجود ندارد. مشکل به تدریج و با درد سوزان شروع می‌شود. در مراحل اولیه، فقط گاهی درد احساس می‌شود به خصوص وقتی کفش‌های تنگ می‌پوشید. وقتی عامل محرک (کفش) را بردارید، درد متوقف می‌شود. با این حال، با رشد نوروم، درد می‌تواند شدید شود و برای چند روز یا چند هفته ادامه داشته باشد.

علائم رایج این بیماری شامل این موارد است:

  • احساس سوزش در سینه‌ی پا که به انگشتان منتقل می‌شود
  • سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی در قاعده انگشتان 2-3 و 3 یا 4 پا
  • احساس داشتن “ریگی در کفشتان” یا “راه رفتن روی تیغ‌های تیز”
  • دردی که با درآوردن کفش، خم کردن انگشتان پا و ماساژ بهبود می‌یابد
  • درد همراه با ایستادن یا راه رفتن

آیا مورتون نوروما از بین میرود؟ 


پس از تشکیل، مورتون نوروما از بین نمی‌رود. با این حال، درد می‌تواند بهبود یابد، یا حتی ناپدید شود. هرچه زودتر تحت درمان قرار بگیرید، احتمال تسکین درد بیشتر خواهد بود.

با نورومای پیشرفته‌تر، در حالی که زمان زیادی را روی پاهای خود می‌گذرانید، یا اینکه پوشیدن کفش‌‌های تنگ خود را ادامه می‌دهید، درد ممکن است در قسمت‌هایی دوباره برگردد. این ممکن است به درمان‌های مکرر نیاز داشته باشد. از طریق جراحی می‌توان نوروم را به طور کامل از بین برد. با این وجود، احتمال رشد مجدد آن (نوروم استامپ) 20-30 درصد وجود دارد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟


بهتر است در هفته‌های اول پس از شروع درد پا یا بی‌حسی از پزشک کمک بگیرید. برای شروع، درمان‌های محافظه کارانه (غیر جراحی) مانند تزریق بی‌حسی یا تزریق استروئید موثر است. در صورت نیاز به درمان بیشتر ممکن است قبل از اقدام به جراحی، از رادیو فرکوئنسی یا عصب کشی بهره‌مند شوید.

تشخیص


تشخیص مورتون نوروما

تشخیص بر اساس شرح حال دقیق بیمار و محل درد پای شما است. پزشک شما می‌خواهد از سایر دلایل درد پا مانند آرتروز، مشکلات مفاصل یا رباط‌ها و آسیب‌های قدیمی مطمئن شود.

در معاینه، پزشک تورم، بی‌حسی، ضعف و حرکت محدود پا را بررسی می‌کند. درد نورومای مورتون با فشار دادن دو طرف پا قابل توجه است. اما در صورت نیاز به آزمایش بیشتر، ممکن است تصویربرداری انجام شود.

آزمایش‌های تصویربرداری برای تشخیص نوروما:

  • اشعه ایکس – رشد بافت نرم مانند نوروما را تشخیص نمی‌دهد. آنها سایر دلایل درد مانند شکستگی استرس یا آرتروز را رد می‌کنند.
  • سونوگرافی – امواج صوتی تصاویری زنده از اعصاب و رشد بافت نرم ایجاد می‌کنند. سونوگرافی همچنین سایر مواردی را که در کنار نوروم‌ها اتفاق می‌افتد، مانند بورسیت (التهاب اطراف استخوان) تشخیص می‌دهد.
  • ام آر آی– در تصویربرداری تشدید مغناطیسی از یک میدان مغناطیسی قوی برای مشاهده‌ی بافت‌های نرم مانند نوروم استفاده می‌شود.

درمان مورتون نوروما چیست؟ 


برای درد خفیف تا متوسط، درمان مورتون نوروما با اقدامات محافظه کارانه شروع می‌شود. بیش از 80٪ افراد مبتلا به مورتون نوروما با رویکرد محافظه کارانه بهبود می‌یابند.

مراقبت از خود 

درمان مورتون نوروما با مراقبت از خود

 نکات مراقبتی برای بیمار مبتلا به مورتون نوروما:

  • عوض کردن کفش – کفش با پاشنه کم، فضای کافی برای انگشتان پهن و پشتیبانی قوس، فشار پا را کاهش می‌دهد.
  • کفی طبی – پر کردن قوس پا با کفی مناسب باعث کاهش فشار به عصب هنگام راه رفتن می‌شود.
  • کمپرس سرد – به کاهش تورم پا کمک می‌کند.
  • دستگاه های ارتوتیک – ارتز سفارشی ساخته شده فشار بر نوروم را کاهش می‌دهد.
  • اصلاح فعالیت – از فشار مكرر پا به دلیل ورزش (دویدن، راكتبال، كوهنوردی) باید تا بهبود درد عصبی خودداری شود.
  • داروهای ضد التهاب – داروهایی مانند ایبوپروفن (Advil ،(Motrin یا ناپروکسن (Aleve ،(Naprosyn درد مربوط به التهاب را کاهش می‌دهد.

فیزیوتراپی 

فیزیوتراپی برای درمان مورتون نوروما

فیزیوتراپیست شما می‌تواند در مورد شرایط و چگونگی به حداقل رساندن علائم، شما را مشاوره کند. هدف از این درمان کاهش تحریک عصب است. این کار را می‌توان با استفاده از تکنیک‌های متعددی از جمله نوار‌ و پدهای مخصوص برای توزیع مجدد فشار متاتارس پا انجام داد. فیزیوتراپیست وضعیت قرارگیری پا را نیز ارزیابی می‌کند و در صورت لزوم به شما کفی‌های طبی برای کفش های خود توصیه می‌کند. اگر وضعیت پا ریشه مشکلات شما بود، این امر می‌تواند به توزیع مجدد فشار کف پا کمک کند. سایر درمان ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • درمان بافت نرم
  • طب سوزنی
  • الکتروتراپی
  • حرکات کششی پا

تکنیکهای تزریق 

تزریق داروی بی‌حسی موضعی (بی‌حس کننده‌ی عصب لیدوکائین) و استروئیدها به پا، باعث کاهش درد و التهاب می‌شود. اگر با وجود چندین ماه درمان محافظه کارانه درد ادامه داشت، پزشک ممکن است روش‌های پیشرفته تزریق را توصیه کند. آنها بصورت سرپایی، با بی‌حسی موضعی (بی‌حسی پا) و سونوگرافی انجام می‌شوند.

آمپولهای الکلی اسکلروزان 

 الکل رقیق شده در نوروم تزریق می‌شود. درمان باید 2-4 بار تکرار ‌شود.

  • میزان موفقیت این روش مساوی یا بیشتر از جراحی نورکتومی، و با خطرات کمتری است. با این حال، تقریباً 20٪ موارد ممکن است به جراحی تبدیل شوند.
  • درد کوتاه مدت پس از عمل معمول است.

آر آف رادیوفرکوئنسی (عصب کشی) 

در این روش، از گرمای تولید شده از جریان متناوب با فرکانس متوسط ​​برای از بین بردن (برش) نوروم استفاده می‌شود.

  • میزان موفقیت این درمان، مساوی یا قابل اطمینان‌تر از تزریق الکل است.
  • یک درمان موثر پس از عدم موفقیت درمان محافظه کارانه و قبل از جراحی است.

کرایوژنیک نور و ابلیشن 

این روش شامل برش کوچکی در پا و قرار دادن یک سوزن سرد (50 درجه سانتیگراد) به منظور یخ زدگی نوروم است.

  • این روش درد کمتری نسبت به تزریق الکل دارد.
  • از این روش می‌توان به جای نورکتومی (جراحی که نوروم را قطع می‌کند) استفاده کرد.
  • برخلاف نورکتومی، خطر رشد مجدد نوروما ندارد.

جراحی 

جراحی برای گسترش فضایی که عصب دردناک آسیب دیده از آن عبور می‌کند یا برای از بین بردن نوروم انجام می‌شود.

  • جراحی رفع فشار – شامل برش یک رباط محکم است که فشار بیشتری به عصب نوروم وارد می‌کند.
  • نوروکتومی– نوع رایج جراحی است که نوروم و بخشی از عصب آسیب دیده را قطع می‌کند.

درمان با جراحی نیاز به زمان بهبودی بیشتری دارد و بیمار باید از ایستادن طولانی خودداری کند. افزایش خطر ایجاد بافت اسکار و درد مداوم (نوروما استامپ) با جراحی همراه است.

چگونه میتوان از مورتون نوروما جلوگیری کرد؟


موارد زیر اقدامات ساده‌ای است که می‌توانید برای کاهش درد این بیماری انجام دهید:

  • کفش‌های مناسب بپوشید
  • از ارتز و کفی طبی برای پشتیبانی قوس استفاده کنید
  • کفش‌هایی با جلو پهن بپوشید
  • فعالیت‌های خود را اصلاح کنید
  • وزن خود را کاهش دهید

منبع: فروشگاه تخصصی تجهیزات پزشکی و ارتوپدی بازار پزشکی

محصولات

+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
85,000 تومان
+
تماس بگیرید
+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
210,000 تومان220,500 تومان
%53

ساپورت قوزک و پا

پاشنه پوش طبی درمان طب 8011

Original price was: 175,000 تومان.Current price is: 83,000 تومان.
%12
+
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Original price was: 380,000 تومان.Current price is: 335,000 تومان.
%14
Original price was: 249,000 تومان.Current price is: 215,000 تومان.
188,000 تومان
250,000 تومان

دیدگاهتان را بنویسید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *