فهرست مطالب
۱. رژیم لاغری اولین راهکار برای کنترل دیابت نوع دو
بسیاری از بیماران دیابت نوع دو اضافه وزن دارند و اضافه وزن عامل اصلی افزایش خطر بیماری شان است. می دانیم که در اضافه وزن، سلول های بدن در مقابل انسولین مقاومت می کنند و قند خون افزایش میابد. بنابر این چاقی و مخصوصا چاقی شکمی عامل اصلی مقاومت به انسولین و بالا رفتن قند خون است.
با کاهش وزن، مقاومت به انسولین کاهش یافته و غلظت قند خون کاهش می یابد. می توان گفت که راه کنترل قند خون از کاهش وزن می گذرد. برای کنترل دیابت توصیه شده است که به نمایه توده بدنی زیر ۲۵ برسیم. در غیر این صورت کنترل قند خون با دارو و رژیم هایی که موجب کاهش وزن نمی شود، تاثیر مقطعی خواهد داشت. و در طولانی مدت موجب کنترل قند خون نخواهد شد.
فروشگاه بازار پزشکی با بهره گیری از بهترین برندها و دانش فنی خود توانسته تا کنون خوش بدرخشد. فروشگاه بازار پزشکی از هر گونه تلاشی برای بالا بردن کیفیت خرید مشتریان خود دریغ نمیکند و همواره در تلاش است تا اسان ترین فرایند خرید با قیمت های واقعی و بدون واسطه از برندهای معتبر را برای مشتریان خود فراهم آورد. تامین مطمئن، سریع و اقتصادی کالاهای پزشکی و لوازم سلامت کاربران با بالاترین کیفیت از اولویت های سایت بازار پزشکی می باشند.
به منظور رفاه حال شما عزیزان امکان پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در خصوص محصولات، نحوه سفارش، تعیین سایز و موارد دیگر می توانید با تلفن ۰۲۱۹۲۰۰۷۷۲۴ و ۰۹۳۶۱۰۵۳۳۳۳ در ساعات کاری 10 تا 17 در ارتباط باشید.
۲. کم کردن مصرف شیرینی ها به عنوان قدم مهم
مصرف شیرینی ها و میوه جات شیرین یکی از مهمترین عوامل بالا رفتن تند هنگام قند خون است. استفاده از میوه های فراوان شیرین و نیز شیرینی و کیک و نوشابه و آب میوه های صنعتی می تواند در کنترل قند خون بسیار خطرناک باشد.
البته ذائقه شیرین نیز در بسیاری از افراد کنترل خورانش غذاهای شیرین را بسیار سخت می کند. ذائقه شیرین قابل کنترل است و با کم کردن تدریجی دریافت غذاهای شیرین، ذائقه شیرین کم و کمتر می شود.
۳. عادت به کم خوری و خورانش مکرر
رژیم غذایی مطلوب در بیماران دیابتی، رژیمی است که وعده های غذایی مکرر و کوچک داشته باشد. این بدین معنی است که حداقل ۶ وعده غذایی در روز (۳ وعده اصلی و ۳ میان وعده) به خوبی می توان در کنترل قند خون موثر است.
فاصله ۳ ساعته وعده های غذایی نیز بسیار موثر است. فاصله های غذایی کمتر یا بیشتر از ۳ ساعت باعث اختلال در تنظیم قند خون می شود. برای مثال ساعت ۷ صبح وعده صبحانه، ساعت ۱۰ صبح میان وعده صبح، ساعت ۱۳ ناهار، ساعت ۱۶ میان وعده بعد از ظهر، ساعت ۱۹ شام و ساعت ۲۲ میان وعده آخر شب می توانند به خوبی باعث کنترل قند شوند.
میان وعده ها بهتر است یک لیوان شیر یا صد گرم میوه کم شیرین رنگی باشند. وعده های غذایی نیز بهتر است برنج بیش از ۷ قاشق غذاخوری و یا نان بیش از ۳ تکه به اندازه کف دست نباشند. سبزیجات و لبنیات کم چرب نیز در وعده ها به کنترل قند خون کمک خواهند کرد.
۴. تعادل در مصرف پروتئین و چربی و کربوهیدرات
در بسیاری از موارد بیماران مبتلا به دیابت سهم کربوهیدرات پیچیده دریافتی خود را کاهش داده و سهم پروتئین دریافتی خود را افزایش می دهد. برای مثال بیمار گزارش می دهد که برای وعده شام هیچ نان یا برنجی مصرف نمی کند ولی ۲۰۰ گرم گوشت خالی مصرف می کند.
این تغییر الگوی غذایی به این صورت در طولانی مدت باعث افزایش دفع نیتروژن و افزایش بار کلیوی شده و در نهایت باعث نارسایی کلیه خواهد شد. در برخی موارد نیز بیمار با حذف کربوهیدرات دریافتی، سهم دریافت چربی را افزایش می دهند که این خود نیز باعث بالا رفتن خطر بیمار های قلبی و عروقی خواهد شد.
بنابر این مهم است که بیمار مبتلا به دیابت سهم قابل قبولی از کربوهیدرات (۵۵ درصد انرژی روزانه)، چربی (۳۰ درصد انرژی روزانه) و پروتئین (۱۵ درصد انرژی روزانه) را دریافت نماید.
۵. کمک گرفتن از فعالیت بدنی برای لاغر شدن در کنترل دیابت نوع دو
لاغری یکی از مهم ترین راهکار های کنترل دیابت است. در این میان رژیم لاغری به تنهایی قادر به لاغری نیست. افزایش فعالیت بدنی و ورزش می توانند به لاغری کمک کرده و درنهایت به کنترل قند خون کمک نمایند.
پیاده روی تند با سرعت ۵ کیلومتر در ساعت به مدت ۱ ساعت در روز می توانند به صورت محسوس در طولانی مدت به کنترل وزن و قند خون کمک نماید. دویدن یا قدم زدن به آرامی این اثر را نخواهد داشت. بنابر این توصیه به پیاده روی تند با سرعت ۵ کیلومتر در ساعت به مدت یک ساعت می شود.